Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptiidee: naeruväärselt lihtne, kuid imemaitsev maapähklivõi pirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Eva-Lotta Kivi

Kookide ja pirukate küpsetamiseks ei ole tingimata suurt kogemust või erilisi oskusi vaja. Näiteks selle lihtsa piruka valmistamisega saab hakkama ka iga algklassilaps.

 Maapähklivõi- ja viinamarja pirukas

(sellest pirukast saab 4 suurt või 8 väikest tükki)

  • üht pärmilehttaigna lehte
  • paari teelusikatäit maapähklivõid
  • üht teelusikatäit mett
  • umbes kümmet viinamarja
  • üht munakollast
  • näpuotsatäit soola ja suhkrut

Rulli lehttaignaleht õrnalt laiali ja lõika sellest ümmarguse koogivormi abil välja üks ring. Määri taignaringile paksult maapähklivõid ja nirista peale natukene mett, kuid jäta ääred täidiseta (vaata allolevat pilti).

Aja lusikaga maapähklivõi ja mesi omavahel segamini ja lao peale pooleks lõigatud viinamarjad. Voldi tainaääred, pintselda pirukas munakollasega üle ja riputa peale veidi soola ja suhkrut. Küpseta pirukat umbes 20 minutit 180 kraadises eelsoojendatud ahjus. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Tagasi üles