Meie üleskutse peale saatsid lugejad oma kõige paremaid hoidiseretsepte. Kuna käes on kõrvitsahooaeg, on paslik jagada seda vürtsika kõrvitsamoosi retsepti.
Lugeja retsept: vürtsikas kõrvitsamoos
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsikas kõrvitsamoos
- üks kg tükeldatud kõrvitsat
- üks sidrun
- üks klaasitäis vett
- kaks klaasitäit suhkrut (magusasõbrad võivad panna kolm klaasitäit)
- üks sl riivitud ingverit
- kaks tl kaneeli
- üks tl muskaatpähklit
Pane potti tükeldatud kõrvits, vesi, ja vürtsid. Keeda kuni kõrvits on pehme ja seejärel püreesta segu. Lisa püree hulka moosisuhkur ja riivitud sidrun ning keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit.