Galerii: maja, mille president Päts kunagi kirjanik August Mälgule kinkis, otsib omanikku (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas, Kakumäel asuv ajalooline Lagle villa, mis kuulus omal ajal eesti romaani- ja novellikirjanik August Mälgule, on müügis. 

President Konstantin Päts kinkis Lagle talu kirjanik August Mälgule 1937. aastal. Pärast seda, kui Mälk Teise maailmasõja ajal Rootsi põgenes, asus talus külanõukogu, võõrastemaja ja asotsiaalide pesitsuspaik. 

1997. aastal sai talu linnale, kes ehitas selle ümber luksuslikuks puhkekompleksiks. 2000. aastal müüs linn Lagle talu eraisikule. 

Ajalooline kompleks on heas seisukorras ja kinnistul asub kolm hoonet – peamaja, külalistemaja ja saunamaja. Krundil on ka ilus roosiaed ja bassein.

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Peamaja esimesel korrusel asub kaminaga elutuba, köök-söögituba, kabinet, tualett ja terrass. Teisel korrusel on kaks magamistuba, pesuruum ja tualett ning garderoob. 

Külalistemajas on esimesel korrusel suur mullivann, saun ja duširuum ning majapidamisruum. Teisel korrusel on kaks magamistuba. Hoones on veel garaaž, veinikelder ja abiruumid.

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

Saunamajas on avar kaminatuba kööginurgaga, saunakompleks, kaks magamistuba ja tualett.

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles