Külmakraadide saabudes ihkab hing midagi kodust ja rammusat, mis pakub soojendavat kosutust ning rõõmustab maitsemeeli. Ahjuroad sobivad kargetesse talvekuudesse kui valatult, kuna täidavad koduköögi hõrkude aroomidega, valmivad kui iseenesest ning täidavad mõnusalt kõhtu.
Nädalavahetuse retseptisoovitus: tomatine ahjuvorm lihapallidega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidublogija Britt Paju soovitab lihtsa kodugurmee retsepti, milles on aukohal Rakvere uued köögiviljadega lihapallid.
Koostisosad (neljale)
- 2 sl oliiviõli
- 1 pakk (320 g) Rakvere porgandi ja pastinaagiga lihapalle
- 1 fenkol ehk apteegitill, hakitud
- 1 sibul, hakitud
- 1 küüslauguküüs, hakitud
- 1 tl mett
- 400 g purustatud tomatite konservi
- hakitud peterselli
- riivitud parmesani
- soola, pipart
Valmistamine
Pruunista lihapallid kergelt 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. Kuumuta 5-7 minutit 1 sl õlis madalamal kuumusel apteegitill, sibul ja küüslauk, kuni need on kuldse jumega. Lisa mesi ja kuumuta aeg-ajalt segades. Lisa purustatud tomatid ja 1 dl vett ning lase keema tõusta. Vala segu keraamilisse ahjuvormi, pista sisse lihapallid ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kaste on paksenenud. Puista peale riivitud parmesani ja peterselli ning serveeri. Juurde sobib nii sai, riis kui pasta.