Kellel veel kõrvitsast isu täis ei ole või justnimelt tahab lahti saada viimasest kõrvitsatükist, tasub proovida neid maitsvaid ja lihtsalt valmivaid pirukaid.
Mida head kõrvitsast süüa teha? Imemaitsvad kõrvitsa-basiiliku rullikesed
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- üks pakk lehttaigent
- kõrvitsapüreed (umbes 250 ml)
- peotäis värsket basiilikut
- maitsestamiseks soola ja tšillimaitseainet
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Rulli lehttaigen õrnalt laiali ja määri sellele kõrvitsapüreed, mis on maitsestatud soola ja tšillimaitseainega. Riputa püreega kaetud taignale veidi basiilikut ning rulli taignaleht kokku. Lõika rullist pisikesed tükid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta neid niikaua, kui nad on pealt kuldpruunid.