Baklažaani, rooskapsa, porgandi või teiste köögiviljade röstimine ahjupannil on küll lihtne, kuid vahel jäävad viljad nätskeks või püdelaks. Kuidas seda vältida?
Mida teha, et köögiviljad ei jääks röstimisel nätskeks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljade röstimiseks kuumuta ahi 220 kraadini. Kata köögiviljad oliiviõliga ja maitsesta soola ning pipraga. Nii lihtne see ongi! Kui toit jääb liiga vesine, on sel selge põhjus, kirjutab Pure Wow. Nimelt tahavad köögiviljad saada pannil rohkem ruumi.
Kui köögiviljad puutuvad üksteise vastu või on kuhjatud üksteise otsa, ei puutu nad piisavalt kuuma panni vastu, et niiskus jõuaks neist välja aurata. Tulemuseks on pigem aurutatud kui röstitud köögiviljad ja nii võivad need ka kergesti üleküpseda.
Kui vaja, võta kaks panni, et iga paluke saaks pannil parajalt hingamisruumi. Vahe on märgatav!