/nginx/o/2016/11/09/6056617t1h3433.jpg)
Mustikate kasulikkusest on räägitud juba pikemat aega, kuid nüüd üllatas värske uuring kõiki marjasõpru veelgi toredama uudisega - nimelt aitab marjade sügavkülmutamine nende toiteväärtust veelgi suurendada.
Mustikate kasulikkusest on räägitud juba pikemat aega, kuid nüüd üllatas värske uuring kõiki marjasõpru veelgi toredama uudisega - nimelt aitab marjade sügavkülmutamine nende toiteväärtust veelgi suurendada.
Lõuna-Dakota Riikliku Ülikooli toiduteaduse magister Marin Plumb leidis, et sügavkülmikus säilitatud mustikad on sama toitainerikkad kui värsked marjad ka kuus kuud pärast korjamist, kusjuures antotsüaniini kontsentratsioon on siis suuremgi, edastab Food Matters.
«Külmumisel tekkivad jääkristallid lõhuvad taimekude ja teevad seega antotsüaniinid kättesaadavamaks,» selgitas Plumb. Antotsüaniinid on antioksüdeerivate omadustega ühendite rühm, mis aitavad mitmel moel inimese tervist kaitsta.
Plumbi nõustaja ja fütokemikaalide eksperdi professor Basil Dalaly selgitusel on mustikad antioksüdantide võimekuselt sarnased maasikatele ja granaatõunaseemnetele. «Kui süüa tervislikke toitusid, siis mida punasem või rohelisem, seda parem,» lisas ta.
Loodetavasti jõudsid suvel sügavkülmiku marju täis korjata, sest kui sa varem ei leidnud mustikate söömiseks piisavalt põhjuseid, siis siin on koguni kaheksa veenvat põhjust need vahvad marjad oma menüüsse lisada.
Mustikate söömine: