Kindlasti on paljudes peredes harjutud sööma pärast soolast rooga magustoiduks mõnd jogurtit, kohupiimakreemi või muud piimadesserti. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul aga tasub rohkem katsetada naturaalsete maitsestamata piimatoodetega, et üllatada pereliikmeid millegi ootamatuga.
Hõrgud mozzarella-ampsud vaarikamarmelaadiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mimosa peakokk Juhan Heinsalu pakkus selleks puhuks kaks huvitavat magustoiduretsepti, milles piimatooted on saanud põneva vormi punavetikatest toodeteava taimse tarretaja agar-agari abil.
Mozzarella-ampsud vaarikamarmelaadiga 4-le
- 250g mozzarella kirsse
- 150g külmutatud vaarikaid
- 50g valget veini
- 50g suhkrut
- 3g agar-agarit
Keeda vaarikatest, veinist ja suhkrust moos, lase läbi sõela, kuumuta ja lisa agar-agar. Lase tarduda. Serveeri koos mozzarella-kirssidega.