Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hõrgud mozzarella-ampsud vaarikamarmelaadiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mozzarella-ampsud
Mozzarella-ampsud Foto: Toiduliit

Kindlasti on paljudes peredes harjutud sööma pärast soolast rooga magustoiduks mõnd jogurtit, kohupiimakreemi või muud piimadesserti. Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul aga tasub rohkem katsetada naturaalsete maitsestamata piimatoodetega, et üllatada pereliikmeid millegi ootamatuga.

Mimosa peakokk Juhan Heinsalu pakkus selleks puhuks kaks huvitavat magustoiduretsepti, milles piimatooted on saanud põneva vormi punavetikatest toodeteava taimse tarretaja agar-agari abil.

Mozzarella-ampsud vaarikamarmelaadiga 4-le

  • 250g mozzarella kirsse
  • 150g külmutatud vaarikaid
  • 50g valget veini
  • 50g suhkrut
  • 3g agar-agarit

Keeda vaarikatest, veinist ja suhkrust moos, lase läbi sõela, kuumuta ja lisa agar-agar. Lase tarduda. Serveeri koos mozzarella-kirssidega.

Tagasi üles