Vaheldusrikkust piimatoodete abil valmistatud roogadesse aitavad tuua näiteks järgmised inspireerivad retseptid, millega Mimosa peakokk Juhan Heinsalu paneb populaarsed piimatooted küllaltki ootamatutesse rollidesse.
Piima-hapukoore graanulid kalamarjaga kümnele
- 0,5l piima
- 0,5kg hapukoort
- 100g spinatit
- 100g tilli
- 20g soola
- 22g želatiini
- 1l õli
- 0,5kg forellimarja
Pane õli anumaga tunniks ajaks sügavkülma.
Pane želatiin paisuma. Pane piim, hapukoor, spinat ja till kutterisse, nii et sellest valmib ühtlane mass ja lase see läbi sõela. Maitseta soolaga. Sulata paisunud želatiin vesivannil ja sega massi sisse.
Pane mass pritspudelisse ja võta õli sügavkülmast välja. Tilguta mass pritspudelist õli sisse, nii et tekiksid pallikesed. Võta pallid õli seest välja, nõruta ja serveeri koos kalamarjaga.