Mimosa peakokk Juhan Heinsalu aitab vaheldusrikkust tuua piimatoodetest valmistatud roogadesse.
Retsept: juustune tomatisupp piima-vermutivahuga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustune tomatisupp piima-vermutivahuga neljale
- 1 kg kirsstomateid
- 200 g gouda juustu
- 100 g Forte juustu
- 200 ml piima
- 50 ml rapsiõli
- sool, suhkur maitsestamiseks
- 4 cl vermutit
Küpseta kirsstomatid ahjus 10min 180 kraadi juures. Lase jahtuda. Blenderda ühtlaseks massiks ja lisa pool juustudest ja jätka blenderdamist. Maitsesta soola ja suhkruga. Enne serveerimist vahusta piim koos vermutiga. Serveeri supp koos piima-vermutivahuga ja lisa peale alles jäänud juust riivituna.