Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Nädalavahetuse retseptisoovitus: trendikalt pähkline dipikaste lihapallidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähkline dipikaste lihapallidega
Pähkline dipikaste lihapallidega Foto: Britt Palju

Hõrgud suupisted lisavad sära nii seltskondlikule koosviibimisele kui ka õdusale kodusele filmiõhtule. Suupistelaual elevuse loomiseks on hea võimalus mängida erinevate dipikastmete kombinatsioonidega, mis jätab igale kodukokale ohtralt fantaasiaruumi ning võimalusi üllatada külalisi millegi tavapärasest erilisemaga. 

Toidublogija Britt Paju soovitab pähklise dipikastme retsepti, mis on hea seltsiline nii lihale kui ka köögiviljadele.

Koostisosad (neljale)

  • 1 pakk (320 g) Rakvere porgandi ja pastinaagiga lihapalle
  • 1 sl õli
  • 1 sl hakitud peterselli

Dipikaste:

  • 150 g toasooja toorjuustu
  • 1 dl kreeka jogurtit
  • 1 sl oliiviõli
  • sorts sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort
  • soola, pipart
  • peotäis hakitud pähklisegu (nt mandlid, india pähklid)
  • 1 sl hakitud kuivatatud  puuvilju (nt jõhvikad, aprikoosid)
  • 1 sl seemnesegu
  • soovi korral 30 g pehmet sinihallitusjuustu

Valmistamine

Pruunista lihapallid pannil. Sega kokku dipikaste - selleks sega kokku pähklid, puuviljad ja seemned ning tõsta pool segust kõrvale. Sega pehme toorjuust jogurti ja sidrunimahla ning –koorega. Kui kasutad sinihallitusjuustu, lisa ka see. Viimasena lisa pool pähklisegust ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kaste kaussi, nirista peale oliiviõli ja puista sekka ülejäänud pähklid-puuviljad. Serveeri koos lihapallidega, millele puista soovi korral ka pisut hakitud peterselli.

Tagasi üles