Uus president, uus sisekujundus: Trump räägib, kuidas hakkab Valge Maja välja nägema

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja Yellow Oval Room'i ehk Kollase Ovaaltoa seinu ehivad hetkel Paul Cézanne'i ja Daniel Garberi kunstiteosed
Valge Maja Yellow Oval Room'i ehk Kollase Ovaaltoa seinu ehivad hetkel Paul Cézanne'i ja Daniel Garberi kunstiteosed Foto: SCANPIX

Lisaks riigi valitsemisele on Ameerika Ühendriikide presidendil sõnaõigus ka Valge Maja sisekujunduse osas. Donald Trumpi New Yorgis asuv kodu on disainitud rokokoo stiilis, mehe sõnul toretsev stiil presidendi ametikorterisse aga ei jõua. 

Valge Maja ajaloolise liidu esindaja sõnul on presidendil õigus teha ümberkorraldusi nii seina- ja põrandakatete, mööbli ja isegi maalide osas. Barack Obama abikaasa Michelle Obama muutis näiteks Valge Maja sisekujundust pisut modernsemaks, vahendab People.

Donald Trumpi praegune kodu Trump Toweris on disainitud rokokoo stiilis – palju kulda, sambaid, nikerdusi, lühtreid, skulptuure, kujukesi jne. Trumpi sõnul kuld ja sädelus Valge Maja sisekujundusse aga ei jõua. «Eks ma midagi sätin ikka enda käe järgi, kuid suuri muudatusi mul plaanis ei ole. Valge Maja on ajalooline hoone ja seda oleks patt liialt muuta,» selgitab ta.

Donald Trumpi rokokoo stiilis kodu New Yorgis. Foto:
Donald Trumpi rokokoo stiilis kodu New Yorgis. Foto: Foto: pursuits.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles