Ka väike kodu võib olla mõnus: kasulikud nipid pisikese kodu puhul

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike korter Kristiines.
Pisike korter Kristiines. Foto: KV.EE

Ilmsed paljud unistavad sellest, kuidas kodus on ilmatuma palju ruumi – eraldi söögituba, kontor, külalistetuba jne. Reaalsus on aga see, et väga paljudel tuleb leppida üsna pisikese elamispinnaga. 

Nutikate lahendustega on võimalik ruumi alati juurde tekitada. Toome teieni viis kasulikku nippi, mis on abiks pisikese kodu puhul. 

1. Panipaigad ja maast laeni riiulid

Erinevad panipaigad, kuhu saab asju paigutada, on väikese elamispinna puhul lausa hädavajalikud. Mida väiksem ruum, sest vähem tasub sinna erinevaid asju kuhjata, sest nii on üldmulje visuaalselt suurem. Pigem tuleks asjad, mida igapäevaselt vaja ei ole, nutikalt ära paigutada. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

2.  Põrandakõrgendused

Kuidas mahutada pisikesele ruutmeetrite arvule korraga nii diivan kui ka voodi? Üheks võimaluseks on muidugi diivan-voodi, kuid palju nutikam on võtta kasutusele niiöelda põrandakõrgendus, kuhu on sisse ehitatud väljatõmmatav voodi. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

3. Niiöelda lisakorrus 

Kui sul on kodus kõrged laed, siis oled sa tõsiselt õnnega koos. Ruumi saab juurde tekitada näiteks poolkorrusega. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

4. Lahtikäiv mööbel 

Nii saab vajadusel laua- või diivanipinda väga lihtsalt juurde tekitada. Igapäevaselt võib mööbliese aga koos olla, võttes nii vähem ruumi. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE

5. Heledad toonid ja naturaalne valgus

Selleks, et kodu tunduks avaram ja suurem, ei ole tingimata juurde vaja ruutmeetreid. Naturaalne valgus ja heledad värvitoonid muudavad toa visuaalselt palju suuremaks. Võõpa oma koduseinad valgeks, loobu üleüldse kardinatest või eelista heledaid ja pisut läbipaistvast kangast aknakatteid. 

Foto:
Foto: Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles