Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas tegelikult kartuliputru teha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Kartulipuder on võrdlemisi lihtne toit, mis sobib lisandiks argisele koduroale või ka pidusöögile. Sellegipoolest saab seda nässu keerata ja tulemuseks on kas liiga vesine või liimjas puder.

Mõni usub, et kartulipudru imeline maitse ja tekstuur sõltuvad kas sellesse lisatud piima või taluvõi kogusest, kuid on üks komponent, mis päästab ka kõige kehvemast kartulisordist tehtud pudru ja viib selle uuele tasemele. Nimelt tuleks kartulipudru sisse panna ka kaalikat, õpetab Good Housekeeping. 

Kartulipudru maitse elavdamiseks võib sellesse lisada ka maguskartulit, aga kaalikas on parem, sest teeb pudru õhulisemaks ja lisab ainulaadset maitset. Enne keetmist koori kaalikas kindlasti ära ja pese puhtaks. Proovi järele!

Tagasi üles