Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tähelepanu: just seda värvi toiduained on tee õnneni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: PantherMedia / Scanpix

Värske uuring paljastab, et kollast värvi toidud teevad meid õnnelikumaks, kirjutab Metro.

Uuringus leiti, et kollase toidu – näiteks banaanide – söömine tõi inimestes 70 protsendil juhtudest kaasa tuju paranemise, seda oli märgata ka õnnehormoonide hulgas.

Teadlaste hinnangul peitub põhjus selles, et alates varasest lapsepõlvest õpetatakse meile kollast värvi rõõmuga seostama. Kollane on ju naerunägude ja päikese värv!

Tuli välja, et kõige «õnnelikumad toidud» on omlett, banaan, makaronid juustuga, kooreta keedetud munad ja pannkoogid.

Tagasi üles