Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: toitainerikkad kaerahelbeküpsised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig õpetab, kuidas teha küpsiseid, mis annavad kiirelt palju energiat. Amarantiseemnete asemel võib panna tainasse rohkem kaerahelbeid või teisi seemneid.

Tervislikud kaerahelbeküpsised

20 tk

  • 5 dl jämedamaid kaerahelbeid
  • 0,5 dl amarantiseemneid
  • 1,5 dl kuivatatud hapusid kirsse või jõhvikaid
  • 1,5 dl erinevaid seemneid (päevalille, kõrvitsa, lina vms)
  • 0,5 tl soola
  • 4,5 spl sulatatud võid või kookosrasva
  • 6 spl agaavisiirupit
  • 3 muna
  • Glasuuriks soovi korral tumedat šokolaadi
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Kuumuta kuival pannil amarantiseemneid - õige pea hakkavad need paisuma ja plaksuma nagu maisiterad. Raputa vahepeal panni ja vaata, et kõrbema ei läheks. Sellest, kui päris kõik terad õhitud ei saa, ei ole hullu, kui suurem end lahti löönud on, eemalda pann tulelt.

Soojenda ahi 180 kraadini.

Sega omavahel kõik kuivained korralikult läbi, seejärel lisa korraga kõik vedelad ained ja sega jällegi korralikult läbi. Kui segu tundub liiga vedel, siis võid veel pisut kaerahelbeid või seemneid lisada.

Säti pannile umbes 5 cm diameetriga ja pisut vähem kui 1 cm paksused ringid või muud sobivad kujundid (näiteks võid kasutada südamekujulisi piparkoogivorme).

Küpseta ahjus umbes 18-20 minutit. Kui küpsised mahtusid ühele plaadile, siis ühe jutiga, kui kahele, siis vaheta nende asukoht vahepeal ära, muidu saab üks plaaditäis pealt ja teine altpoolt liiga krõbe.

Kui soovid teha ka glasuuri, siis sulata umbes 70 g tumedat šokolaadi ning nirista jahtunud küpsistele.

Tagasi üles