Video: kolmeliikmeline perekond, kes elab vaid 20-ruutmeetrises minimajas, ruumipuudust ei tunne

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekümne ruutmeetri suurune maja, mis on koduks kolmeliikmelisele perele.
Kahekümne ruutmeetri suurune maja, mis on koduks kolmeliikmelisele perele. Foto: Ekraanitõmmis. Happen Films.

Kolmeliikmeline perekond väsis linnaelust ning kolis suurest majast elama imepisikesse maamajja. Üüri nad ei maksa – selle asemel aitavad nad maa- ja majaomanikke hoopis talutöödega. 

Abielupaar on selles pisikeses 20-ruutmeetrises «hütikeses», mis asub Uus-Meremaa maapiirkonnas, elanud juba üle aasta. Neil on pisikene tütar, tagahoovis kanad ning maja taga heinamaal lehmad ja lambad. 

Kuna maja on imepisike, siis dušinurk asub neil näiteks terrassil. Ruumipuuduse üle perekond sellest hoolimata ei kaeba. Vastupidi, nad naudivad oma tagasihoidlikku ja maalähedast elustiili.

Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis. Happen Films.

Veel veidi rohkem kui aasta tagasi elas perekond linnas  – kolme magamistoaga eramajas. Kuna linnaelu neile ei meeldinud, siis otsustasidki nad kolida maale.

Üüri nad oma pisikese majakese ja maalapi eest ei maksa. Selle asemel abistavad nad maa- ja majaomanikke hoopis vajalike talutöödega – loomade talitamisega, põllutöödega jne. 

Perekonna sõnul on nende elustiil võrreldes varasemaga tunduvalt tagasihoidlikum ja mõne jaoks võib-olla isegi ekstreemne, kuid ise on nad oma eluga rahul. Mehe sõnul ei kuluta nad enam raha ebavajalikele asjadele, toituvad tervislikumalt ega muretse enam raha pärast. 

Perekond ei maksa maaomanikele üüri, vaid aitab selleasemel hoopis talutöödega.  Foto:    
Perekond ei maksa maaomanikele üüri, vaid aitab selleasemel hoopis talutöödega.  Foto:    Foto: Ekraanitõmmis. Happen Films.

Vaata videost lähemalt, kuidas perekond pisikeses minimajas elab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles