Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Proovi! Kuum Mehhiko kakao jõululauale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum Mehhiko kakao
Kuum Mehhiko kakao Foto: kirjastus Koolibri

Smuutikuningannal Eliq Maranikul ilmub kohe-kohe värske retseptiraamat, kust leiab sel korral põnevaid soojade smuutide valmistamise õpetusi. Proovi näiteks seda jooki, mis pärit Maraniku värskest kogumikust «Talvesmuutid. Karged ja kuumad».

Eliq Maran «Talvesmuutid. Karged ja kuumad»
Eliq Maran «Talvesmuutid. Karged ja kuumad» Foto: kirjastus Koolibri

Ma armastan klassikalisi jooke ja ammutan neist sageli inspiratsiooni, et valmistada nendest oma tervislikum variant. Mehhiko kakao on täiuslik külma ilma jook, kui soovid sooja saada. Mina lisan tavaliselt pihutäie spinatit, et suurendada antioksüdantide, vitamiinide ja valgu hulka.

Luksuslikuma joogi saad, kui kaunistad vahustatud kookoskreemiga ja puistad üle riivitud šokolaadiga.

Seda smuutit sobib süüa nii külmalt kui ka kuumalt.

Kuum Mehhiko kakao

2 klaasi

  • 400 ml magustamata mandlipiima
  • 30 g värsket spinatit
  • 2 sl mandlivõid
  • 2 sl lisaainetea kookospiima
  • 2-3 kivita (eelistatavalt Medjool-) datlit
  • 1 banaan
  • 2-3 sl toorkakaod
  • 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • Näpuotsatäis Himaalaja soola
  • 1-2 näpuotsatäit jahvatatud Cayenne´i pipart (maitseks)

Kaunistuseks

  • Vahustatud kookoskoort
  • Riivitud šokolaadi või purustatud toorkakaoube

Kuumuta mandlipiim temperatuurini 80-85°C. Mikserda mandlipiim ja spinat roheliseks seguks. Lisa ülejäänud koostisained ning mikserda maitsvaks ja toitvaks kakaosmuutiks. Kui soovid, et smuuti oleks hästi kuum, siis vala see kastrulisse ja kuumuta soovitud temperatuurini. NB! Ära lase smuutit kunagi keema!

Vahusta kookoskreem. Puista üle tumeda riivitud šokolaadiga.

Tagasi üles