Baklažaan seesamiseemnetega
- 1 suurem baklažaan
- 2 spl sidrunimahla (umbes pool suuremat sidrunit)
- 2 spl oliiviõli
- 2 spl seesamiseemneid
- Soola
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Lõika baklažaan pikuti pooleks ning pooled omakorda umbes 1 cm paksusteks viiludeks.
Sega omavahel kokku sidrunimahl, sool ning oliiviõli.
Laota baklažaaniviilud ühe kihina küpsetusplaadile ning pintselda* üle sidrunimahla ja õli seguga. Puista peale pooled seesamiseemnetest.
Seejärel keera viilud ümber ning korda tegevust.
Küpseta ahjus umbes 20 minutit, poole pealt keera baklažaaniviilud ümber.
* Loogiliselt võttes oleks lihtsam panna baklažaaniviilud kaussi ning seal ühtlaselt kastmega kokku segada, aga kahjuks see selle retsepti puhul hästi ei toimi - baklažaan imab kastme ülikiiresti sisse ja nii võib juhtuda, et tulemus jääb ebaühtlane, seega soovitan siiski pintseldada.