Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: baklažaan seesamiseemnetega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig pakub välja ülimalt lihtsalt valmiva suupiste baklažaanist koos seesamiseemnetega, mis sobib kenasti nii õhtusöögitaldrikut täiendama kui ka peolauale. Lisaks sobib see hästi kokku näiteks hummuse ja jogurtikastmega ning on täiesti vegan. 

Baklažaan seesamiseemnetega

  • 1 suurem baklažaan
  • 2 spl sidrunimahla (umbes pool suuremat sidrunit)
  • 2 spl oliiviõli
  • 2 spl seesamiseemneid
  • Soola
  • Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Foto: Kadri Raig

Lõika baklažaan pikuti pooleks ning pooled omakorda umbes 1 cm paksusteks viiludeks.

Sega omavahel kokku sidrunimahl, sool ning oliiviõli.

Laota baklažaaniviilud ühe kihina küpsetusplaadile ning pintselda* üle sidrunimahla ja õli seguga. Puista peale pooled seesamiseemnetest.

Seejärel keera viilud ümber ning korda tegevust.

Küpseta ahjus umbes 20 minutit, poole pealt keera baklažaaniviilud ümber.

* Loogiliselt võttes oleks lihtsam panna baklažaaniviilud kaussi ning seal ühtlaselt kastmega kokku segada, aga kahjuks see selle retsepti puhul hästi ei toimi - baklažaan imab kastme ülikiiresti sisse ja nii võib juhtuda, et tulemus jääb ebaühtlane, seega soovitan siiski pintseldada.

Tagasi üles