See vähenõudlik toataim jääb ellu isegi akendeta ruumis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlvlehik.
Tõlvlehik. Foto: www.flickr.com

Sul on kodus vähe aknaid või elad üleüldse soklikorrusel? Sel juhul tasuks sul oma koju muretseda just see toataim, vahendab Apartment Therapy. 

Tõlvlehik (Spathiphyllum) ei vaja palju valgust. Teda tuleks hoopis kasvatada poolvarjulises kasvukohas, vältides otsest päevavalgust.

Kui tõlvlehik panna aknalauale, otse päikese kätte, võivad tema lehed rulluda kokku ja kolletuda. Sellepärast tasub taimele otsida elupaigaks mõni varjulisem koht. Tõlvlehik jääb edukalt ellu ka siis, kui ruumis ei ole üldse aknaid ja päevavalgust. Sellepärast sobib see toataimeks väga hästi neile, kelle kodu asub näiteks keldrikorrusel.

NASA uuringute kohaselt on tõlvlehik üks parimaid toataimi, mis puhastab õhku. Et tõlvlehik ilusti kasvaks, tuleb selle potimuld hoida niiske. Eriti rikkalikult tuleks seda kasta kevadel ja suvel, talvel veidi tagasihoidlikumalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles