Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pühadeaegne pidulaua pärl: glögi-toorjuustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Glögikook
Glögikook Foto: Kristian Neemela

Pühade lähenedes sagenevad koosviibimised pere ning sõprade seltsis, keda on ikka ja jälle hea põnevate maiustega üllatada. Talvekargusesse sobivad eriti hästi just sellised ahvatlused, mis on uhkeldavalt rammusad ja täidavad koduköögi õdusa jõulutundega. 

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab luksusliku toorjuustukoogi retsepti, millele lisab pühadeaktsenti glögimaitseline koorejogurt. See siidise tekstuuriga magusroog on iga pidulaua pärl ja jätab hinge kauni mälestuse. Toretsevale toorjuustukoogile pidulikkuse lisamiseks kaunista see näiteks makroonidega.

Koostisosad

Põhi

  • 50 g võid
  • 100 g digestive küpsiseid

Täidis

  • 250 g glögimaitselist koorejogurtit
  • 400 g naturaalset toorjuustu
  • 3 muna
  • 70 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl riivitud apelsinikoort

Valmistamine

Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel. Määri 16 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad võiga. Suru saadud segu koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema. Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, kuni suhkur on sulanud. Teises kausis sega omavahel toorjuust, riivitud apelsinikoor ja glögimaitseline jogurt. Sega suhkru-munasegu toorjuustuseguga ühtlaseks massiks ning vala koogivormi küpsisepõhjale. Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-60 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks koogi sisu testides.

Tagasi üles