Pühade lähenedes sagenevad koosviibimised pere ning sõprade seltsis, keda on ikka ja jälle hea põnevate maiustega üllatada. Talvekargusesse sobivad eriti hästi just sellised ahvatlused, mis on uhkeldavalt rammusad ja täidavad koduköögi õdusa jõulutundega.
Pühadeaegne pidulaua pärl: glögi-toorjuustukook
Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab luksusliku toorjuustukoogi retsepti, millele lisab pühadeaktsenti glögimaitseline koorejogurt. See siidise tekstuuriga magusroog on iga pidulaua pärl ja jätab hinge kauni mälestuse. Toretsevale toorjuustukoogile pidulikkuse lisamiseks kaunista see näiteks makroonidega.
Koostisosad
Põhi
- 50 g võid
- 100 g digestive küpsiseid
Täidis
- 250 g glögimaitselist koorejogurtit
- 400 g naturaalset toorjuustu
- 3 muna
- 70 g suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 tl riivitud apelsinikoort
Valmistamine
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel. Määri 16 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad võiga. Suru saadud segu koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema. Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, kuni suhkur on sulanud. Teises kausis sega omavahel toorjuust, riivitud apelsinikoor ja glögimaitseline jogurt. Sega suhkru-munasegu toorjuustuseguga ühtlaseks massiks ning vala koogivormi küpsisepõhjale. Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-60 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks koogi sisu testides.