Retsept: imemaitsev banaanikeeks, mis trumpab üle nii mõnegi koogi või tordi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kel seisavad kapinurgal mõned üliküpsed banaanid või on lihtsalt isu mõne maitsva küpsetise järgi, tasub järgi proovida see imemaitsev banaanikeeks. Väga hästi sobib see ka näiteks jõululauale – eriti kui mahlane keeks veel piduliku šokolaadiglasuuriga üle valada.
Mõnus ja mahlane banaanikeeks
Vaja läheb:
kolme banaani (mida pruunimad, seda maitsvam keeks tuleb)
üht tl sidrunimahla
450 ml jahu
üht tl küpsetuspulbrit
üht tl söögisoodat
poolt tl soola
poolteist tl kaneeli
100 ml suhkrut
100 ml pruuni suhkrut
100 g võid
kaht muna
poolteist tl vanilliekstrakti
120 ml petti või keefirit
Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja määri keeksivorm üle õrna võikihiga. Seejärel võta keskmise suurusega kauss ja purusta selles kahvliga banaanid. Lisa sidrunimahl.
Foto:Foto: www.teepidu.com
Teises kausis sega kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
Foto:Foto: www.teepidu.com
Kolmandas, suures kausis, kreemista omavahel pehme või ning suhkrud. Lisa munad. Seejärel sega sisse banaanisegu ning vanilliekstrakt ja keefir/pett.
Foto:Foto: www.teepidu.com
Viimasena lisa segule kuivained ning sega ainult niikaua, kuni jahu enam näha ei ole. Kui segad liiga palju, ei jää keeks pehme ja mahlane.
Foto:Foto: www.teepidu.com
Vala tainas vormi ja küpseta keeksi umbes 40 minutit!
Foto:Foto: www.teepidu.com
Kui keeks on valmis, siis pintselda seda pealt võiga. Lase sellel veidi jahtuda ja serveeri näiteks vanillijäätisega.