Kel seisavad kapinurgal mõned üliküpsed banaanid või on lihtsalt isu mõne maitsva küpsetise järgi, tasub järgi proovida see imemaitsev banaanikeeks. Väga hästi sobib see ka näiteks jõululauale – eriti kui mahlane keeks veel piduliku šokolaadiglasuuriga üle valada.
Retsept: imemaitsev banaanikeeks, mis trumpab üle nii mõnegi koogi või tordi
Mõnus ja mahlane banaanikeeks
Vaja läheb:
- kolme banaani (mida pruunimad, seda maitsvam keeks tuleb)
- üht tl sidrunimahla
- 450 ml jahu
- üht tl küpsetuspulbrit
- üht tl söögisoodat
- poolt tl soola
- poolteist tl kaneeli
- 100 ml suhkrut
- 100 ml pruuni suhkrut
- 100 g võid
- kaht muna
- poolteist tl vanilliekstrakti
- 120 ml petti või keefirit
Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja määri keeksivorm üle õrna võikihiga. Seejärel võta keskmise suurusega kauss ja purusta selles kahvliga banaanid. Lisa sidrunimahl.
Teises kausis sega kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
Kolmandas, suures kausis, kreemista omavahel pehme või ning suhkrud. Lisa munad. Seejärel sega sisse banaanisegu ning vanilliekstrakt ja keefir/pett.
Viimasena lisa segule kuivained ning sega ainult niikaua, kuni jahu enam näha ei ole. Kui segad liiga palju, ei jää keeks pehme ja mahlane.
Vala tainas vormi ja küpseta keeksi umbes 40 minutit!
Kui keeks on valmis, siis pintselda seda pealt võiga. Lase sellel veidi jahtuda ja serveeri näiteks vanillijäätisega.