/nginx/o/2016/11/22/6099421t1h439f.jpg)
Kel seisavad kapinurgal mõned üliküpsed banaanid või on lihtsalt isu mõne maitsva küpsetise järgi, tasub järgi proovida see imemaitsev banaanikeeks. Väga hästi sobib see ka näiteks jõululauale – eriti kui mahlane keeks veel piduliku šokolaadiglasuuriga üle valada.
Mõnus ja mahlane banaanikeeks
Vaja läheb:
- kolme banaani (mida pruunimad, seda maitsvam keeks tuleb)
- üht tl sidrunimahla
- 450 ml jahu
- üht tl küpsetuspulbrit
- üht tl söögisoodat
- poolt tl soola
- poolteist tl kaneeli
- 100 ml suhkrut
- 100 ml pruuni suhkrut
- 100 g võid
- kaht muna
- poolteist tl vanilliekstrakti
- 120 ml petti või keefirit
Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja määri keeksivorm üle õrna võikihiga. Seejärel võta keskmise suurusega kauss ja purusta selles kahvliga banaanid. Lisa sidrunimahl.
/nginx/o/2016/11/23/6103579t1h33dd.jpg)
Teises kausis sega kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool.
/nginx/o/2016/11/23/6103639t1h9c66.jpg)
Kolmandas, suures kausis, kreemista omavahel pehme või ning suhkrud. Lisa munad. Seejärel sega sisse banaanisegu ning vanilliekstrakt ja keefir/pett.
/nginx/o/2016/11/23/6103649t1hc723.jpg)
Viimasena lisa segule kuivained ning sega ainult niikaua, kuni jahu enam näha ei ole. Kui segad liiga palju, ei jää keeks pehme ja mahlane.
/nginx/o/2016/11/23/6103721t1h041d.jpg)
Vala tainas vormi ja küpseta keeksi umbes 40 minutit!
/nginx/o/2016/11/23/6103731t1hc234.jpg)
Kui keeks on valmis, siis pintselda seda pealt võiga. Lase sellel veidi jahtuda ja serveeri näiteks vanillijäätisega.
/nginx/o/2016/11/23/6103753t1h4d34.jpg)
/nginx/o/2016/11/23/6103757t1ha935.jpg)