Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: imemaitsev banaanikeeks, mis trumpab üle nii mõnegi koogi või tordi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Banaanikeeks.
Banaanikeeks. Foto: www.teepidu.com

Kel seisavad kapinurgal mõned üliküpsed banaanid või on lihtsalt isu mõne maitsva küpsetise järgi, tasub järgi proovida see imemaitsev banaanikeeks. Väga hästi sobib see ka näiteks jõululauale – eriti kui mahlane keeks veel piduliku šokolaadiglasuuriga üle valada. 

Mõnus ja mahlane banaanikeeks

Vaja läheb:  

  • kolme banaani (mida pruunimad, seda maitsvam keeks tuleb)
  • üht tl sidrunimahla
  • 450 ml jahu
  • üht tl küpsetuspulbrit
  • üht tl söögisoodat
  • poolt tl soola
  • poolteist tl kaneeli
  • 100 ml suhkrut
  • 100 ml pruuni suhkrut
  • 100 g võid
  • kaht muna
  • poolteist tl vanilliekstrakti
  • 120 ml petti või keefirit

Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja määri keeksivorm üle õrna võikihiga. Seejärel võta keskmise suurusega kauss ja purusta selles kahvliga banaanid. Lisa sidrunimahl. 

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com

Teises kausis sega kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool. 

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com

Kolmandas, suures kausis, kreemista omavahel pehme või ning suhkrud. Lisa munad. Seejärel sega sisse banaanisegu ning vanilliekstrakt ja keefir/pett. 

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com

Viimasena lisa segule kuivained ning sega ainult niikaua, kuni jahu enam näha ei ole. Kui segad liiga palju, ei jää keeks pehme ja mahlane.

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com

Vala tainas vormi ja küpseta keeksi umbes 40 minutit! 

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com

Kui keeks on valmis, siis pintselda seda pealt võiga. Lase sellel veidi jahtuda ja serveeri näiteks vanillijäätisega. 

Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com
Foto:
Foto: Foto: www.teepidu.com
Tagasi üles