«Tumedad joogid on tervislikumad.»
Kuna tumedat värvi jookides on enamasti rohkem antioksüdante, siis järeldatakse, et neis on rohkem kasulikke toitaineid ja seetõttu on need võrreldes heledat värvi napsidega tervislikumad.
Kuigi sellistes jookides võib tõesti olla rohkem antioksüdante, võib neis olla ka rohkem käärimisprotsessis tekkinud toksilisi kemikaale, mis võivad pohmelli võimendada. Sellised joogid on näiteks tume õlu, punane vein, rumm, viski, tekiila ja teised tumedamad joogid.
Aastaarv etiketil peab ju ometi midagi head tähendama? Aastaid seisnud veini peetakse maitseküllasemaks, kallimaks ja kvaliteetsemaks. Nii usutakse, et iga vein läheb ajaga paremaks.
Tegelikult sõltub see veinist, sest on ka selliseid veine, mis tuleb aasta jooksul ära tarbida. Kui vein jäetakse säilivustähtajast kauemaks veinikeldrisse ootele, võib juhtuda, et see läheb halvaks ja ka selle antioksüdantide sisaldus jääb ajaga väiksemaks.
«Tume õlu on kangem kui hele.»
Tume õlu näeb juba välja nagu see oleks paksem, kaloririkkam, tugevama maitsega ning sisaldab palju kaloreid. Paljud eeldavad ka silte lähemalt uurimata, et tume õlu on alati kange.
Kuigi paljud heledad õlled võivad olla väiksema alkoholisisaldusega, ei ole see reegel, millele kindel olla. Õlle värv sõltub enamasti teraviljast, millest see tehtud on. Mõnes porteris on isegi vähem kaloreid ja alkoholi kui heledas õlles. Selleks, et täiesti kindel olla, peab oma silmadega veenduma ja alkoholisisaldust lugema etiketilt.
«Oksendamine aitab kaineks saada ja pohmelli vältida.»
Teoreetiliselt võiks eeldada, et kui alkoholist lahti saada enne, kui see jõuab organismi imenduda, ei jõua see panustada järgmise päeva enesetundesse.
Paraku algab alkoholi imendumine vereringesse pea kohe, mistõttu ei aita vaid vähese koguse välja oksendamine tõenäoliselt olukorda kuidagi muuta. Kui inimene on joonud nii palju, et peab vajalikuks oksendada, on ta ilmselgelt juba liiale läinud ja pohmellist ei pääse.