Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Põhjus, miks tuleb veinipokaali õigesti käes hoida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

Etikett näeb ette, et pokaali ei hoita pihus nii, et klaasi jalg jääb sõrmede vahele. Kuigi see on mugav ja aitab vältida joogi ümberminemist, tuleb pokaali hoida ainult jalast, näppude vahel.

Selle põhjuseks ei ole liigne peenutsemine nagu võiks arvata. Kui pokaal istub peopesas, hakkab see kehasoojuse mõjul kiiresti soojenema, kirjutab Pure Wow.

Soojuse mõjul võib veini maiste muutuda. Punast veini soovitatakse enamasti juua toatemperatuuril, heledat isegi jahutatuna. Leige vein ei maitse sugugi nii hästi kui jahe jook, mistõttu tasub oma käsi klaasist eemal hoida. 

Tagasi üles