Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kõrvitsasupp kookospiimaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Jahedal ajal tundub üks soojendav ja sutsu vürtsine supp äärmiselt ahvatlev. Toidublogija Kadri Raig õpetab oma blogis, kuidas teha kookospiimaga kõrvitsasuppi.

Kõrvitsasupp kookospiimaga

kolmele

Vaja läheb:

  • 1 suurem sibul
  • Umbes pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 punane tšillikaun
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 pudelkõrvits
  • 1 suurem kartul
  • 500 ml kuuma vett
  • 100 ml kookoskoort
  • Pool laimi
  • suts soola

Serveerimiseks soovi korral röstitud kõrvitsaseemneid, veel kookoskoort ja koriandrit

Haki sibul, ingver ja tšilli ning pane koos oliiviõli ning soolaga keskmisel kuumusel potti ning kuumuta aeg-ajalt segades kuni sibul on klaasjas ja terve köök lõhnab imeliselt.

Samal ajal puhasta ning haki kõrvits ja kartul umbes 2x2 cm kuubikuteks ning lisa ka need potti.

Lisa vesi ning lase kaane all podiseda umbes 20 minutit. Seejärel proovi kas köögiviljad on pehmed. Kui on, siis võta pott tulelt ning surista saumiksriga või blendris (ettevaatlikult, sest supp ikkagi just kees) ühtlaseks. Lisa kookoskoor, sega ühtlaseks ning maitse, kas kõik on kaunis. Vajadusel lisa soola või laimimahla - mõni kõrvits on üsna magus ning vajab tasakaalustamist.

Serveerimisel lisa röstitud kõrvitsaseemneid või kookospiima või koriandrit või neid kõiki.

Tagasi üles