Igapäevast toidusedelit on võimalik lihtsa vaevaga erilisemaks muuta, lisades roogadele põnevaid vürtse või ootamatuid lisandeid.
Retseptisoovitus: köögiviljadega lihapallid teriyaki-kastmes
Rakvere lihameistrid ja toidublogija Britt Paju soovitavad retsepti, millele lisab kergelt magusat mekki teriyaki-kaste ja vürtsikat nooti keha soojendav ingver.
Koostisosad (neljale)
- 1 pakk Rakvere brokoli ja hernestega lihapalle
- 2 sl õli
- suur peotäis brokoliõisikuid
- 1 dl külmutatud herneid, sulatatud
- 8 šampinjoni, tükeldatud
- 4 rohelise sibula vart
- 2 cm viil ingverit, kooritud ja hakitud
- 1 küüslauguküüs
- 1 dl teriyaki-kastet
- sorts sidruni- või laimimahla
- 2 dl pikateralist riisi
Valmistamine
Lisa riisile 4 dl keevat vett, sorts õli ja pisut soola. Kata kaanega ning keeda umbes 10 minutit madalal tulel. Keera kuumus maha ja lase veel 10 minutit tõmmata. Tõsta brokoliõisikud keevasse vette ning lase paar minutit muliseda. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et roheline värv erksamaks muutuks.
Pruunista lihapallid 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil teine sl õli ja lisa küüslauk, ingver, seened ja rohelise sibula hakitud alumine osa. Paari minuti pärast lisa brokoli, lihapallid, teriyaki-kaste ja sorts sidrunimahla. Kuumuta paar minutit, lisa herned ja serveeri koos riisiga. Peale puista veel hakitud rohelist sibulat.