Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: köögiviljadega lihapallid teriyaki-kastmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljadega lihapallid teriyakikastmes
Köögiviljadega lihapallid teriyakikastmes Foto: Britt Palju

Igapäevast toidusedelit on võimalik lihtsa vaevaga erilisemaks muuta, lisades roogadele põnevaid vürtse või ootamatuid lisandeid. 

Rakvere lihameistrid ja toidublogija Britt Paju soovitavad retsepti, millele lisab kergelt magusat mekki teriyaki-kaste ja vürtsikat nooti keha soojendav ingver. 

Koostisosad (neljale)

  • 1 pakk Rakvere brokoli ja hernestega lihapalle
  • 2 sl õli
  • suur peotäis brokoliõisikuid
  • 1 dl külmutatud herneid, sulatatud
  • 8 šampinjoni, tükeldatud
  • 4 rohelise sibula vart
  • 2 cm viil ingverit, kooritud ja hakitud
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 dl teriyaki-kastet
  • sorts sidruni- või laimimahla
  • 2 dl pikateralist riisi

Valmistamine

Lisa riisile 4 dl keevat vett, sorts õli ja pisut soola. Kata kaanega ning keeda umbes 10 minutit madalal tulel. Keera kuumus maha ja lase veel 10 minutit tõmmata. Tõsta brokoliõisikud keevasse vette ning lase paar minutit muliseda. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et roheline värv erksamaks muutuks.

Pruunista lihapallid 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil teine sl õli ja lisa küüslauk, ingver, seened ja rohelise sibula hakitud alumine osa. Paari minuti pärast lisa brokoli, lihapallid, teriyaki-kaste ja sorts sidrunimahla. Kuumuta paar minutit, lisa herned ja serveeri koos riisiga. Peale puista veel hakitud rohelist sibulat.

Tagasi üles