Populaarne jõululill: jõulutähe hooldamise põhitõed

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutäht.
Jõulutäht. Foto: www.flickr.com

Jõulutäht on eestlaste seas üks populaarsemaid jõulutaimi. Kui seda õigesti hooldada, peab see vastu aga lausa mitu kuud. 

Traditsiooniliselt on jõulutäht punaste õitega, kuid tegelikkuses on saada ka valgete, lõheroosade, purpursete, tumepunaste, kollaste ja ka kirjude õitega jõulutähti. Igal aastal aretatakse järjest uusi ja põnevaid sorte, nüüd on saada juba ka kirjude lehtedega jõulutähti. 

Kõige olulisem asi, mida jõulutähte poest koju viies teadma peab – jõulutäht kardab külma ja tuuletõmbust, seepärast peab ta poes korralikult paberisse pakkima. Külma saanud jõulutäht viskab lehed maha. 

Selleks, et jõulutäht püsiks kaunina, ei tohi teda kodus asetada koduelektroonika lähedusse, sest seadmed kiirgavad töötades soojust. Seetõttu ei ole hea panna jõulutähte ka küünla lähedale. 

Kindlasti peab jälgima, et jõulutähe muld potis täiesti läbi ei kuivaks. Lille tuleb kasta toasooja veega ja sealsamas tuleb jälgida, et vesi taime lehtedele ei satuks.

Allikas: Hansaplant

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles