Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jõulueelne retseptisoovitus: imelihtsad trühvlid toorjuustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Varsti on käes jälle see aeg, mis eeldab kingituste tegemist. Ise tehtud kingitused on ikka kõige paremad ja maiustused sobivad kingituseks suurepäraselt. Selleks puhuks pakub toidublogija Kadri Raig välja retsepti, millest valmivad ühed mõnusad trühvlid.

Hoia komme külmkapis, aga lase enne sööma hakkamist toatemperatuurile tõusta – just nii on need kõige mõnusamad!

Imelihtsad trühvlid toorjuustuga

12 tk

Trühvlid

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g toorjuustu
  • 2 spl Baileys likööri

Katteks

  • Kakaopulbrit
  • Purustatud pähkleid
  • Kookoshelbeid
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Sulata šokolaad veevannil (ole ettevaatlik, et ühtki veetilka šokolaadi sisse ei satuks, sest sulatatud šokolaad ja vesi ei ole kohe üldse sõbrad).

Lisa toorjuust ja liköör ning vahusta segamini.

Lase segul umbes tund aega külmkapis taheneda.

Samal ajal valmista ette kõik katted mida kasutada soovid - haki pähklid väiksemaks ning säti katted valmis nii, et saaksid valmis veeretatud trühvlid kohe katte peale panna.

Seejärel võta korraga umbes teelusika täis täidist ning veereta käte vahel ümarad pallikesed.

Pallikesed aseta järjest kattepuru peale, kuid rulli need lõplikult kauniks alles siis, kui kogu segu ümaraks veeretatud on - muidu on käed korraga nii kattematerjali kui täidisega koos.

Kui kogu täidis kasutatud on, siis pese käed ja veereta pallikesed soovitud katetega lõplikult ümaraks.

Kui kasutad mitut katet siis kindlasti pese ka ühelt sordilt teisele üle minnes käsi, et trühvlid ilusad välja näeks ja üksteist ära ei määriks.

Tagasi üles