Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: hõrk pastaroog seente ja rebitava veiselihaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastaroog seente ja rebitud veiselihaga
Pastaroog seente ja rebitud veiselihaga Foto: Rakvere

Armastus käib kõhu kaudu ja üks viis teha kõhule tänulik pai on katta laud ahvatleva pastaroaga. Pasta on ülim mugavustoit, mis valmib kiiresti, kuid võlub oma lihtsuse ja suurepärase mekiga.  

Rikkalik pastamaailm pakub igale köögivõlurile loendamatuid võimalusi maitsebukettide loomiseks, et ikka ja jälle koduseid mõnusa roaga üllatada. Toidublogija Britt Paju soovitab talvehooajale kohaselt toeka pastaretsepti, milles on kuldkollase tagliatelle kõrval aukohal Rakvere eelküpsetatud veisepraad punase veini marinaadis.

Koostisosad (neljale)

  • 200 g Rakvere rebitavat veisepraadi punase veini marinaadis (Pulled beef)
  • 300 g pappardelle või tagliatelle pastat
  • 200 g viilutatud seeni (nt austerservikud, šampinjonid)
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 4 sl kappareid
  • 4 sl hakitud peterselli
  • 20 g parmesanilaaste
  • 1 sl oliiviõli
  • soola-pipart

Valmistamine

Pane veiseliha 180-kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema. Vala pasta soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele poolpehmeks. Kuumuta pannil õli ja prae umbes 5 minuti jooksul hakitud küüslauk, kapparid ja seened neid pidevalt segades. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.

Rebi kahe kahvli abil veiseliha kiududeks ja lisa seenesegule koos mõne supilusikatäie pannivedelikuga. Kurna valminud pasta ning sega seente ja lihaga korralikult läbi ja maitsesta peterselli ning soola-pipraga. Tõsta taldrikutesse, puista peale parmesanilaaste ja serveeri.

Tagasi üles