Mitte miski ei kesta igavesti ja kuigi sügavkülmik on väga hea toidu säilitaja, hakkab ka jääs seisnud söögi maitse ajaga kannatama.
Viis asja sügavkülmikus, mis tuleks välja visata
Food Network jagab näpunäiteid, millal on õige aeg teatud toiduained sügavkülmikust välja visata.
Haisvad jääkuubikud
Kui jääkuubikutele on külge jäänud ebameeldiv lõhn, ei ole ühtki moodust, kuidas sellest lahti saada. Toidulõhnad jäävad jää külge väga kergesti ja lahtises jääanumas ei seisa jää kaua värskena. Enne uue jää tegemist pese jäärest korralikult puhtaks.
Kohvioad
Kuigi vahel soovitatakse kohviube hoida sügavkülmikus, ei ole see eriti hea mõte. Kui tahad, et kohv säiliks kaua, jahvata see enne ära, sest jahvatatud kohv säilib külmas paremini. Kohvioad kaotavad läbikülmununa kiiresti oma hea lõhna ja maitse. Lisaks võib külmutatud ubade jahvatamine kohviveski roostetama panna.
Külmakahjustusega viljad
Vahel võib juhtuda, et sügavkülmutatud marjadele ja teistele toitudele tekivad vesised plekid, mis annavad märku sellest, et toit on rikutud. Kuigi plekke annab vahel välja lõigata, ei ole kvaliteet enam sama, mis varem. Edaspidi paki oma toidud paremini sisse ja hoidu üleliigsest sügavkülmiku ukse avamisest. Mida rohkem uksega lehvitada, seda ebastabiilsem on külmiku temperatuur, mis võib tekitada toidule külmakahjustusi.
Toit, mis on sulanud ja uuesti külmunud
Kui miski on juba korra üles sulanud, tuleb see kohe ära tarbida või õige aja möödumisel ära visata. Sulades hakkavad toidus suure niiskuse abil kiiresti arenema bakterid, mis mõjutavad oluliselt toidu kvaliteeti ja maitset.
Kõik, mida sa ei suuda enam tuvastada
Vahel võib olla, et teiste asjade taha varju jäädes tekib vanast toidust kummaline klomp, mis ei meenuta enam inimsööki. Kui sa ei suuda meenutada, mis see võiks olla, ei ole seda enam ohutu süüa. Ka sügavkülmikus toidu säilitamisel on oma «parim enne».