Lonks glögi ja piparkook, amps heeringat, siis veidi siiamarja, edasi toekam tükk ahjulõhet, sinepist jõulusinki ja siidist kartulivormi ning lõpuks suutäis apelsiniriisi. Umbes nii kujutab Ahvenamaa kokk Michael Björklund ette, milline võiks olla üks tema pühadekuu pidusööke, kus on esindatud suur osa põhjamaistest jõulumaitsete paletist.
Tellijale
Põgus põige põhjamaisele jõululauale
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Näete, mul on klahvidega mobiiltelefon ja patakas pabereid käes – olen tõeliselt vanamoodne mees,» muheleb Ahvenamaa kokanduskuulsus Michael ehk Micke Björklund, kui Viking Line’i laevadele detsembriks kaetud põhjamaise jõulu-buffet’ toite tutvustab.