Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Täna tutvustame Napolist pärit Tallinna restorani Pulcinella peakoka Francesco D’Avino abiga Itaalia jõuluroogasid.
Itaalia jõuluroad: küpsetatud krevetid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gamberoni al forno
Küpsetatud krevetid
Koostisosad
- 12 hiidkrevetti
- 40 g sidrumimahla
- 60 g extra virgin oliivõli
- Peensool
- Must pipar
- petersell
Valmistamisjuhend
Koori krevetid ning eemalda sisikond noa või hambatikuga. Haki petersell ning sega sidrunimahla ja oliivõliga. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
Aseta krevetid ahjunõusse ning vala seguga üle. Kata seejärel krevetid küpsetuspaberiga, et niiskust paremini sees hoida. Küpseta 200C juures 10-12 minutit. Serveerida ja süüa soojalt!