Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Täna tutvustame Napolist pärit Tallinna restorani Pulcinella peakoka Francesco D’Avino abiga Itaalia jõuluroogasid.
Itaalia jõuluroad: lihapallid Napoli moodi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polpette alla napoletana
Lihapallid Napoli moodi
Lihapallideks:
- 300 g veisehakkliha
- 300 g seahakkliha
- 150 g riivsaia
- peotäis seedermänniseemneid
- peotäis rosinaid
- peotäis Parmesani juustu
- 1 küüs küüslauku
- Hakitud peterselli
- Natuke jahu
- Pähkliõli
- Pisut soola maitsetamiseks
Kastmele:
- 1 kg kooritud tomateid
- 1 küüs küüslauku
- extra virgin oliivõli maitsestamiseks
- natuke basiilikut
- soola maitsestamiseks
Valmistamine:
Sega kausis omavahel hakklihad, munad, 1 küüs purustatud küüslauku, Parmesani juust, riivsai, hakitud petersell ja natuke soola kuni segu on piisavalt paks (vajadusel lisa riivsaia). Võta peotäis tainast, lisa natuke seedermänniseemneid ning vormi soovitud suurusega palliks.
Rulli valminud palle jahus ning prae pannil kuni need on saanud pruunika kihi. Kuumuta kastrulis kastme jaoks pisut õli ning prae läbi purustatud küüslauk, millele lisa purustatud tomatid ja natuke soola. Lisa lihapallid ja keeda madalal kuumusel 30-35 minutit, kuni kaste on paksenenud. Mõned minutid enne valmimist lisa hakitud basiilik.