Viiendale kohale kümne parima maiusepoe nimekirjas on jõudnud Tallinnas asuv poeke Chocolala. Poekese omanik Kristi Lehtis on nõukogudeaegse taustaga ning me ju teame kõik, mida see tähendab – see oli aeg, mil poeriiulitel polnud midagi saada. Nüüd on Lehtis pühendunud sellele, et ükski Eesti laps ei peaks ilma jääma kvaliteetsest šokolaadist.
Lehtis kasutab kommide valmistamisel parimaid põhjamaade retsepte ja koostisosasid, sealhulgas ka merevetikaid, koort, astelpaju, mustikaid ja metsaande. Chocolala oli esimene omalaadne pood Eestis, millele anti õiglase kaubanduse (fair trade) sertifikaat ning Eesti peaministri kabinet on valinud Chocolala tooted üheks oma ametlikuks välisvisiitide kingituseks.
Lisaks soovitab Fodor Travels kõikidel magusasõpradest reisisellidel külastada ka järgmisi šokolaaidpoekesi:
- Rococo Londonis;
- Tiroler Edler Tirolis, Austrias;
- Soma Chocolatemaker Torontos, Kanadas;
- Grayliff Nassaus, Bahamal;
- La Maison Du Chocolate Pariisis;
- Chocolatier Genevieve Grandbois Montrealis, Kanadas;
- Steven De Horst Adelaides, Austraalias;
- Paul A. Young Fine Chocolate Londonis;
- Chocolate Arts Vancouveris, Kanadas.