Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Tänased road on oma südamega valmistanud Mamukel Gorelashvili, restoran Tbilisi peakokk.
Gruusia jõuluroad: skmeruli
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skmeruli
Koostisosad:
- 1 noor kana
- 200 gr hapukoort
- 3tk küüslauguküünt
- 100 gr värsket koriandrit
- maitse järgi soola ja musta pipart
- 100 ml vett
Valmistamine:
Sega omavahel hapukoor, hakitud koriander, purustatud küüslauk, sool ja pipar. Prae panni peal lahtilõigatud kana (tapaka stiilis). Kui kana on küps, lisa pannile hapukoore ja maitseainete segu ning lase 2-3 minutit haududa ja ongi valmis!