Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Tänased road on oma südamega valmistanud Mamukel Gorelashvili, restoran Tbilisi peakokk.
Gruusia jõuluroad: paprikad kreeka pähklitega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paprikad kreeka pähklitega
Koostisosad:
- 4 paprikat
- 250 g pähkleid
- ½ tl soola
- 1,5 tl koriandrit
- 1,5 tl Gruusia safrani
- 1,5 tl Gruusiast pärit Utso Suneli maitseainet (leidub Keskturul)
- 3 küüslaugukuunt
- 1 granaatõun
- 2 l vett
- 100 g veiniäädikat
- 1 tl soola
- ½ tl musta pipart
Valmistamine:
Keeda paprikaid vees äädika, soola ja pipraga umbes 10 minutit. Samal ajal sega pähklid, koriander, sool, maitseained ja küüslauk ning purusta need blenderis või hakklihamasinas. Lisa ka 100 ml vett, et tekiks õige konsistents. Täida paprikad seguga ning serveerimisel kaunista granaatõuna seemnetega.