/nginx/o/2016/12/13/6167551t1h4281.jpg)
Omavalmistatud verivorst maitseb kindlasti paremini kui poekraam, pealegi on vorstitegu üsna lihtne kunst, millega küll igaüks hakkama peaks saama.
Omavalmistatud verivorst maitseb kindlasti paremini kui poekraam, pealegi on vorstitegu üsna lihtne kunst, millega küll igaüks hakkama peaks saama.
Verivorstikomme on meieni jõudnud üsna praktilistel põhjustel: ajalooliselt oli nii liha kergem pikemalt säilitada, samuti sai sinna ära kasutada kõik loomsed saadused. Tänapäeval võiksime verivorsti eelistada eelkõige tervise pärast: poevorst pole kunagi nii puhas kui omavalmistatu.
Lihtne verivorstiretsept:
Verivorsti koostisosad
Kruubid 1kg
Rasvane sealiha 1kg
Suitsutatud sealiha 0,5kg
Sibul 0,5kg
Veri 1l
Ja muidugi sooled
Ettevalmistuseks tuleb hankida värsket verd ja loomasooled. Mõlemat saab ettetellimisega näiteks Nõmme turult. Sooled on juba kenasti puhastatud-soolatud.
Tee nii:
Edasi tuleb verivorst söömiseks ahjus krõmpsuks küpsetada nagu seda ikka tehakse. Kindlasti ei pea ahjus ära küpsetama kõiki vorste korraga. Läbikeedetud verivorst seisab külmikus päris hästi, aga veelgi parem on muidugi vorst vaakumpakendajas vaakumkotti panna ja siis sügavkülma. Nii säilib hea maitse kaua.
Loe rohkem Rodoaia blogist.
Kas teie peres tehakse ise verivorste? Millised on teie pere nipid parimate vorstide valmistamiseks?