Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Kreeka toidud pärinevad Loukas Giakoumatose perekonna retseptivaramust. Loukas Giakoumatos on Eestisse armunud kreeklane ja Varkizana Taverna peakokk
Kreeka jõulutoidud: kanasupp riisiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanasupp riisiga
Koostisosad:
- 1 väiksem kana
- 1 tass riisi
- 6 kooritud porgandit
- 1 tass pruune oliive
- 1 sibul
- 2 sellerit
- 1 sidrun
- sool ja pipar
Valmistamine:
Keeda potis 2,5 l vett pestud kanaga, lisa pisut õli, sibul, seller ja natuke soola. Keeda keskmisel kuumusel 1 tund 15 minutit. Umbes 15 minutit enne keetmise lõppu lisa porgandid.
Seejärel eemalda pott tulelt ning võta sõelaga porgandid välja ning aseta jahtuma. Nõruta poti sisu sõelal, kuid jäta tekkinud puljong alles ning pane uuesti potiga keema.
Lõika kana rinnaosast u 150 g tükid, mis lõika omakorda väiksemateks tükkideks ja lisa puljogile. Lõigu porgandid ja lisa ka need potti. Maitse vahepeal ja lisa vajadusel soola. Pane potti ka riis ning keeda kuni valmimiseni.
Serveerides lisa soovi korral sidrunit, soola ja pipart. Serveerida soojalt.