Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Vene jõuluroad valmistasid Robert Piho ja Martin Ludvig, kes on Vene köögi maitseid pakkuva Babulja peakokad.
Vene jõuluroad: part kõrvitsakreemiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Part kõrvitsakreemiga
Koostisosad:
- pardikoivad
- 1 valge sibul
- 1 küüslaugu küüs
- tüümiani
- 1 väiksem kõrvits
- 100g kõrvitsaseemneid
- 200g võid
Valmistamisjuhend:
Pardikoivad pruunistada pannil koos tükeldatud sibula ja küüslauguga, lisada maitsestamiseks tüümiani. Seejärel hautada 1,5-2 tundi.
Kõrvits koorida, sisu eemaldada ning seejärel tükeldada. Ühesuurused tükid panna potti koos sibulaga, katta veega ning lasta keema kuni kõrvits on pehme. Kurnata vesi ning purustada kõrvits, lisades ka võid. Lisada maitse järgi soola ja pipart.
Serveerida koos (röstitud) kõrvitsaseemnetega.