Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vene jõuluroad: kartulisalat ja kasukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulisalat ja kasukas
Kartulisalat ja kasukas Foto: Borjomi / Babulja

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Vene jõuluroad valmistasid Robert Piho ja Martin Ludvig, kes on Vene köögi maitseid pakkuva Babulja peakokad.

Kartulisalat ja kasukas

 
 
Kartulisalat
  • 4 suuremat kartulit (keedetud)
  • 1 muna (keedetud ja kooritud)
  • 3 hapukurki
  • 1 punane sibul
  • 200g suitsuliha
  • 100g konservherneid
  • 4spl Hellmansi majoneesi
  • 1spl Dijoni sinepit 
  • 3spl Hapukoort
  • Sool
  • Pipar
Kasukas
  • 4 suuremat kartulit (keedetud)
  • 2 keedumuna
  • 1 punane sibul
  • 3 keedupeeti
  • 2 hapukurki
  • 200 g heeringat
  • 4 spl Hellmansi majoneesi
  • 1 dl peedimahla (valmistada ise kodus mahlapressiga)
  • 1 tl mädarõigast
  • 2 spl 30% hapukoort
  • sool ja pipar
Kartulisalati valmistamine:

Tükeldada salatiks kartulid, muna, hapukurk, sibul ja suitsuliha kuubikuteks ning lisada herned. Seejärel lisada kastme komponendid tükeldatud toorainetele ning need omavahel segada.

Kasuka valmistamine:

Riivida kartulid, keedumuna ning peet. Seejärel tükeldada sibul, hapukurk ja heeringas. Lisada kastme komponendid tükeldatud ja riivitud toorainetele ning segada need omavahel. Lõpetuseks riivida keedumuna kaunistuseks.

Tagasi üles