Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Viis soovitust täiuslikuks talviseks jäätiseelamuseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Külmakraadid on kohal, kuid tõeline jäätisesõber ei lase end sellest heidutada ja naudib maailma parimat maiust ka talvehooajal. Kui soojadel suvekuudel kuulub jäätisesõprade sümpaatia ennekõike vahvlikoonustele või pulgajäätistele, siis talvel rändavad poekorvi hoopis perejäätised, mida on hea tubastes tingimustes nautida.

Premia jäätiseeksperdid jagavad praktilisi soovitusi, kuidas suures pakendis jäätist sügavkülmikus õigesti hoiustada, et säiliks jäätise parim kvaliteet ning mekk. 

  • Jäätise parima kvaliteedi tagamiseks tuleks vältida jäätise korduvat toatemperatuuril hoidmist ja taas sügavkülmutamist. Kui poolsulanud jäätis sügavkülmutada, tekivad jääkristallid, mis jäätisenaudingule kriipsu peale tõmbavad. Suurte perejäätiste puhul jälgi seega hoolega, et allesjäänud jäätis leiaks tee tagasi sügavkülma võimalikult kiiresti.
     
  • Millal viimati oma sügavkülmiku temperatuuri kontrollisid? Kui see ei meenu, siis nüüd on selleks õige aeg. Jäätise hoiustamiseks ideaalne sügavkülmiku temperatuur jääb vahemikku -24 kuni -18°C.
     
  • Jäätist tasub hoiustada sügavkülmiku kõige tagumises osas, kus temperatuur on kõige külmem ja ühtlasem. Väldi jäätise hoidmist ukseriiulis, kuna sügavkülma temperatuur on seal kõige kõikuvam. Ühtlane temperatuur tagab jäätise siidise tekstuuri, samal ajal kui pidevad temperatuurikõikumised võivad selle muuta ebamugavalt teraliseks.
     
  • Veendu, et jäist maiust sügavkülmikusse asetades on jäätisekarbi kaas korralikult suletud. Kui oled jäätisekarbi avanud, aseta enne sügavkülma paigutamist jäätise pinnale toidukile – sel moel ei pääse jäätisele õhk ligi ja ennetad jääkristallide teket.
     
  • Jälgi, et jäätis ei ole sügavkülmikus kõrvuti katmata toiduainetega, mille lõhnad võivad moonutada jäätise mekki ja lõhna.
Tagasi üles