Tee ise: üks eriti praktiline, kuid soodne kingiidee

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brette Saar

Isetehtud kingitused on alati need kõige armsamad. See praktiline kingitus sobib kinkimiseks nii vanematele ja vanavanematele kui ka sõpradele-tuttavatele. 

Kui sa olid suvel sama tubli nagu Brette, kes suvel hoolega maitsetaimi korjas ja need seejärel kuivama pani, siis saad sinagi nüüd nendest põnevaid ravimteesid kombineerida. 

Brette valmistas oma lähedastele jõulukingitusteks kaks erinevat teed:

Külma ilma tee- koostisosadeks on piparmünt ja aroonia. Arooniat kuivatas Brette 18 tundi toidukuivatis, kuid teha saab seda ka madalal kuumusel ahjus. Et hallitus marjadesse ei tikuks, lõikas ta marjad igaksjuhuks pooleks. 

Saialille tee- saialilleõied tuleb lihtsalt kuivatada. Et kõik head raviomadused säiliksid, tuleb õied korjata kindlasti päikselise ilmaga. 

Kui teed on kokku segatud, on vaja ainult veel pakendid valmistada. Kleepsud paberist pakikestele kujundas Brette ise ja tellis siit!. Kuid muidugi saab sildikesed meisterdada ka täiesti ise. 

Foto:
Foto: Foto: Brette Saar
Foto:
Foto: Foto: Brette Saar

Kui sinagi oled meisterdanud mõne toreda jõulukingi, siis jaga seda meiega aadressil kodu@postimees.ee! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles