Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Maitsvad toidud on valmistanud Tallinna Vanalinnas asuva restoran Ancho peakokk Raili Veltmann.
Mehhiko jõuluroad: bacalao a la Vizcaina
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bacalao a la Vizcaina
Tursk Biskaia moodi
Koostisosad:
- 1 kg tursafileed
- 1 kg röstitud kooritud tomateid
- 4 tk küüslauguküünt, hakitud
- 2 suurt sibulat hakitud
- 200 g peterselli (hakitud)
- 400 g tomatipüreed või purustatud tomateid
- 1 kg kartuleid (tükeldatud)
- oliiviõli
- 1 purk rohelisi oliive
- 200 g kapparit
- soola
Valmistamine:
Lõika kala tükkideks ja eemalda luud/nahk. Kuumuta rohkes õlis küüslauk ja sibulad, lisa röstitud tomatid ja tomatipüree. Keeda u 30 min madalal tulel.
Lisa kastmele petersell, kata kaanega ja lase veel keeda. Viimaks lisa kartulid, tursk, oliivid, kappari ja keeda veel 20 minutit. Vajadusel võid lisada veidi vett.
Serveerimisel kaunista röstitud mandlitega.