Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jamie Oliveri jõuluretsept: väike vaheldus klassikalisele praekapsale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Kuvatõmmis videost

Jõulud on kohe ukse ees ja sellepärast on viimane aeg panna paika jõulumenüü. Kes on traditsioonilistest jõulutoitudest pisut tüdinenud ja proovib hea meelega midagi uut ja huvitavat, võib katsetada seda Jamie Oliveri jõuluretsepti. 

Hea vaheldus klassikalisele praekapsale. Valmistamiskäik on kiire ja lihtne ja ei vaja ka liiga palju erinevaid koostisosasid.

Jõuluhõnguline punane kapsas 

Vaja on:

  • kaht peekoniviilu
  • oliiviõli
  • kaht oksa rosmariini
  • üht punast kapsapead
  • väikest tükki võid
  • kaht tl apteegitilli
  • 100 g kuivatatud ploome
  • kaht väikest õuna
  • maitsestamiseks meresoola ja musta pipart
  • 8-10 sl palsamiäädikat
  • üht väiksemat apelsini
Foto:
Foto: Foto: Kuvatõmmis videost

Tükelda kaks peekonilõiku väikesteks tükkideks ja pruunista pannil vähese oliiviõliga. Lisa peekonile rosmariin ja prae kuni pannil olevad koostisosad on õrnalt krõbedad. Kalla segu kaussi ja pane kõrvale.

Viska pannile üks võitükk, apteegitill, kuivatatud ploomid ning hakitud punane kapsas. Seejärel lisa õunatükid, maitsesta soola ja pipraga ning vala üle palsamiäädikaga. Lase segul keskmisel kuumusel umbes 25-minutit podiseda. 

Kõige lõpuks lisa kapsaroale veel veidi võid ja pigista sekka pisut apelsinimahla. Serveerides riputa kapsale peale rohkelt peekoni-rosmariini segu. 

Foto:
Foto: Foto: Kuvatõmmis videost

Vaata retsepti lähemalt videost!

Tagasi üles