Jõulud on kohe ukse ees ja sellepärast on viimane aeg panna paika jõulumenüü. Kes on traditsioonilistest jõulutoitudest pisut tüdinenud ja proovib hea meelega midagi uut ja huvitavat, võib katsetada seda Jamie Oliveri jõuluretsepti.
Jamie Oliveri jõuluretsept: väike vaheldus klassikalisele praekapsale
Hea vaheldus klassikalisele praekapsale. Valmistamiskäik on kiire ja lihtne ja ei vaja ka liiga palju erinevaid koostisosasid.
Jõuluhõnguline punane kapsas
Vaja on:
- kaht peekoniviilu
- oliiviõli
- kaht oksa rosmariini
- üht punast kapsapead
- väikest tükki võid
- kaht tl apteegitilli
- 100 g kuivatatud ploome
- kaht väikest õuna
- maitsestamiseks meresoola ja musta pipart
- 8-10 sl palsamiäädikat
- üht väiksemat apelsini
Tükelda kaks peekonilõiku väikesteks tükkideks ja pruunista pannil vähese oliiviõliga. Lisa peekonile rosmariin ja prae kuni pannil olevad koostisosad on õrnalt krõbedad. Kalla segu kaussi ja pane kõrvale.
Viska pannile üks võitükk, apteegitill, kuivatatud ploomid ning hakitud punane kapsas. Seejärel lisa õunatükid, maitsesta soola ja pipraga ning vala üle palsamiäädikaga. Lase segul keskmisel kuumusel umbes 25-minutit podiseda.
Kõige lõpuks lisa kapsaroale veel veidi võid ja pigista sekka pisut apelsinimahla. Serveerides riputa kapsale peale rohkelt peekoni-rosmariini segu.
Vaata retsepti lähemalt videost!