Eesti Panga mõis ei leia kuidagi uut omanikku

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.maardumois.ee

Juba 2015. aastal müüki pandud Eesti Pangale kuuluv Maardu mõis otsib ikka veel uut omanikku, kuigi hindagi vahepeal juba langetatud on. 

2015. aasta esimeses pooles pandi Eesti Pangale kuuluv mõis müüki alghinnaga kaks miljonit eurot. 

Foto: Maardu mõis

«Maardu mõisa omamine ei sobi kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega, kuna keskpank kasutab seda kompleksi üsna harva. Olen kindel, et pühendunud eraomanik leiab Maardu mõisale parema rakenduse. Ka endist Kuressaare kompleksi kasutas keskpank harva, kuid uus omanik suutis selle edukalt tööle panna ja tänu sellele töökohti luua Saaremaale,» ütles toona Eesti Panga president Ardo Hansson.

Foto: Maardu mõis

Enne müügiotsust kaaluti põhjalikult erinevaid viise kompleksi mõistlikuks majandamiseks, kuid kuna igaüks neist eeldanuks suuri investeeringuid ja keskpanga jaoks on mõisa majandamine siiski kõrvaltegevus, läks Maardu mõis ikkagi müüki. 

Foto: Maardu mõis

Kuigi huvilisi oli, ei tekkinud aasta jooksul siiski ühtegi ostjat ja käesoleva aasta märtsis langetati müügihind kahelt miljonilt 1,49 miljoni peale. Täna ütleb Eesti Panga pressiesindaja Ingrid Mitt, et huvi mõisa vastu küll jätkuvalt tuntakse, kuid kindlat ostusoovi kellelgi veel olevat ei paista. Mõisale otstarbe andmisel tema sõnul piiranguid ei ole: see sobib ühtviisi hästi nii elukohaks kui ettevõtluse jaoks. 

Maardu mõisa kohta leiab rohkem infot ja pilte nende koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles