Võrreldes tavalisema varsselleriga on juurseller palju mahedama maitsega. Toidublogija Kadri Raig jagab retsepti, milles mahendavad koor ja või selleri maitset veelgi ning tulemuseks on siidine ja mõnus püree, mis sobib paljude toitude kõrvale lisandiks.
Tervislikum alternatiiv kartulipudrule – juurselleripüree
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleripüree
Vaja läheb:
- 500 g juursellerit (puhastatud kaal)
- 20 g võid
- 60 g vahukoort
- Soola
Koori ja tükelda seller umbes 3x3 cm kuubikuteks.
Keeda juursellerit soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit, kuni see pehme on, seejärel kurna.
Lisa potti vahukoor ja või ning purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks.
Söö soojalt!
* Kui soovid tervislikumat varianti, siis kasuta vahukoore asemel tavalist piima. Loomulikult saab ka ilma võid kasutamata hakkama, aga mulle tegelikult ikka maitseb see siidisus, mida või püreele juurde annab!