Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õlles hautatud kikerherned krõbeda peekoni ja vutimunadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Heleriin Adelbert
Copy

Komeedi kohviku perenaine ja kokk Anni Arro soovitas õllemeki hindajatele toitvat kikerherneste hautist, milles kasutatud humalajook pisut huvitavama maitseelamuse garanteerib.

Õlles hautatud kikerherned krõbeda peekoni ja vutimunadega

Kaks portsjonit

  • 1,5 purk kikerherneid (ca 600 g)
  • 20 g võid
  • rosmariinioksake
  • 100 g värsket spinatit
  • 1 klaas õlut (250 ml)
  • 100 g toorsuitsupeekonit
  • 8 vutimuna
  • peotäis rukolat
  • peterselli
  • 1 väike sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • soola, pipart

Sulata potis või ja pruunista selles hakitud sibul, küüslauk ja rosmariin. Lisa nõrutatud kikerherned. Pruunista paar minutit ja lisa üks klaas õlut. Hästi sobib tugevama humala maitsega õlu.

Lase haududa, kuni pool vedelikust on aurustunud. Lisa spinatilehed. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta veel minutike.

Senikaua keeda vutimunad ja prae peekoniviilud krõbedaks. Aseta kaussi peotäis rukolat, peale kikerherned, poolitatud vutimunad ja peekon. Puista üle hakitud peterselliga ja kaunista basiilikulehega.

Tagasi üles