Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Imelihtne hommikusöök: krõbe sai avokaadoga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig annab head nõu, mida hommikul süüa. Päris retseptiks seda nimetada ei saa, aga mõnikord on vaja meeldetuletust, et kõige ilmselgemad asjad meelde tuleks. Kui sa mingil põhjusel veel kunagi avokaadoviile saiale sättinud ei ole, siis palun tee seda! 

Peakangelased

  • Sai (soovitavalt oma küpsetatud, aga sobib ka ciabatta või röstsai)
  • Küps avokaado
  • Laimimahl
  • Sool

Soovi ja olemasolu korral lisaks

  • Värsket koriandrit
  • Värsket tšillit või tšillihelbeid
  • Rohelist sibulat

Võta viil saia. Kui tavalist saia, siis kindlasti röstituna, oma tehtud juuretisega saia ma ei rösti, sest selle koorik on niigi krõbe.

Aseta saiale avokaado. Kui uhkeldada tahad, siis kaunite viiludena, kui mitte, siis lihtsalt kahvli või muu kättejuhtuvaga laiali määrimine sobib ka imeliselt.

Pigista avokaadole pisut laimimahla ja raputa soola.

Ja nüüd kui soovid eriti head maitseelamust, siis lisa veel pisut värsket koriandrit ja tšillit. Natuke rohelist sibulat sobib ka kenasti.

Tagasi üles