Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha kerget ja krõmpsuvat salatit suvikõrvitsatest.
Retseptisoovitus: kergelt aasiapärane suvikõrvitsasalat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 noor krõmps suvikõrvits
- 1 punase tšilli kaun (või lisa vastavalt oma maitsele)
- 1 tl laimimahla
- 0,5 tl kalakastet
- Sutsuke suhkrut
- Soovi korral koriandrit
Sega kokku laimimahl, kalakaste ning pisut suhkrut, maitse ning timmi oma eelistustele sobivaks.
Lõika tšilli õhukesteks viiludeks.
Viiluta suvikõrvits koorimisnoa abil pikkupidi õhukesteks viiludeks. Kui seemnete osa on pehme ja meenutab pisut vatti, siis ära seda salatisse lisa.
Vahetult enne serveerimist sega suvikõrvitsaviilud ning tšilli kastmega kokku ning lisa soovi korral ka koriandrit.