Toidublogija Kadri Raig pakub uue aasta alguse puhul välja ühe kerge retsepti, mille kõrvale võib soovi korral grillida näiteks kanafileed. Head isu!
Retseptisoovitus: grillitud virsiku salat fetaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 virsikut
- Pisut oliiviõli ja soola
- 20 mandlit
- Paar peotäit meelepäraseid salatilehti
- 40 g fetat
- Peotäis granaatõunaseemneid
- 2 spl extra virgin oliiviõli
- 1 spl sidrunimahla
- 0,5 tl mett
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Pane grillpann kuumenema.
Eemalda virsikutelt kivid ning lõika need sektoriteks.
Määri virsikusektorid imeväikese koguse oliiviõliga, raputa neile soola ning grilli mõlemalt poolt mõnusalt triibuliseks.
Samal ajal viska grillpannile ka mandlid, need saavad kenasti sama aja jooksul röstitud.
Salatikastmeks sega mesi sidrunimahla ning soola-pipraga ning siis lisa oliiviõli.
Sega salatilehed kastmega ning tõsta taldrikutele.
Serveerimiseks tõsta salatikuhjakestele grillitud virsikud ning mandlid, pudista peale feta ning lisa ka granaatõuna seemned.